Îţi mulţumim pentru profesionalism! Valeria Motogna pune punct unei cariere de 23 de ani în handbal

Port-drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpie din 2008, de la Beijing a decis să renunţe la handbalul de performanţă după 23 de ani în care a obţinut rezultate deosebite cu echipele de club la care a evoluat şi sub tricoul echipei naţionale

La o săptămână după ce Ana Maria Şomoi a decis să pună punct sportului de performanţă, o altă jucătoare importantă din handbalul românesc, Valeria Motogna, a decis să-şi încheie cariera de jucătoare. „Orice început are şi un sfârşit, iar eu consider că a venit momentul să pun punct carierei de handbalistă. Mă bucur de ce am realizat în toţi aceşti ani şi ţin să le mulţumesc oamenilor care au fost alături de mine în cariera mea. Cred că, indiferent de echipa pentru care am evoluat, mi-am făcut datoria aşa cum trebuia şi sper că, prin evoluţiile mele, i-am făcut fericiţi pe cei care m-au privit din tribune”, ne-a declarat Valeria Motogna.
Şi antrenorul Gheorghe Tadici consideră că este un moment potrivit ca jucătoare pe care tocmai el a lansat-o în handbalul mare să pună punct carierei de handbalistă. „Am ajuns la un acord cu Valeria Motogna pentru a încheia colaborarea. Din păcate, nu mai poate evolua la capacitate maximă şi nici nu suntem siguri dacă recuperarea va decurge bine după problemele de sănătate pe care le-a avut în ultima perioadă. Putea să mai ajute echipa pe faza defensivă, dar, sănătatea este cel mai important lucru pentru orice om. Având în vedere cariera pe care o are în spate, un an în plus nu cred că ar fi însemnat foarte mult pentru ea. Ţin să ii mulţumesc pentru aportul pe care l-a avut atât la echipa din Zalău, cât şi la naţională şi să-i urez multă sănătate în continuare”, au fost cuvintele managerului Gheorghe Tadici.
Valeria Motogna a început handbalul în anul 1991, la Bistriţa, însă trei ani mai târziu a fost descoperită de antrenorul Gheorghe Tadici şi transferată la Silcotub Zalău, formaţie pentru care a evoluat până în 2006, an în care s-a transferat la Vâlcea alături de Tadici. În 2011 a revenit la formaţia de la poalele Meseşului, echipă cu care, ultimul rezultat notabil l-a obţinut în urmă cu doi ani, medalia de bronz în Liga Naţională.
În cei 23 de handbal, Valeria Motogna a devenit de opt ori campioană a României cu Silcotub Zalău şi Oltchim Râmnicu Vâlcea. Pe lângă multiplele titluri de vicecampioană naţională, Motogna a câştigat City Cup în 1996 cu Silcotub Zalău, Cupa Cupelor cu Oltchim în 2007 şi a jucat finala Ligii Campionilor în 2010.
Sub tricoul echipei naţionale, Vali Motogna a devenit campioană europeană în 1998 şi campioană mondială un an mai târziu cu naţionala de tineret, iar cu reprezentativa de senioare a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Sydnei (2000) şi Beijing (2008), la ultima fiind port-drapelul delegaţiei României.

Leave a Comment